diumenge, 29 de novembre del 2009

MNAC, so i color.

El segon dia de la setmana d'activitats externes vam anar al MNAC.

Primer la responsable dels serveis educatius ens va fer una xerrada. Ens va explicar que hi ha tres exposicions dedicades a infantil:
Danses de fades i follets. So i color. Històries en relleu. El departament d'educació del museu neix l'any 1975, és el departament capdavanter en l'educació en els museus, per tant, cap més museu a Catalunya en tenia abans.
L'objectiu del departament és posar a l'abast el patrimoni artístic a les escoles.
Hi ha tres tipus de visites:

Comentades:
el guia estableix diàleg entre el grup i l'art.

Dinamitzades: igual que la comentada però amb algun element interactiu.

Taller: visita comentada més activitat.
A part el museu, a principi de curs els responsables del departament envien a l'escola (cd's, dossiers pedagògics, propostes de treball...) per treballar les exposicions amb els infants abans i després de la visita.

Després ens vam dividir en dos grups per anar a veure dues obres adaptades per infantil:
  • danses de fades i follets
  • so i color.

A mi em va tocar so i color. Aquesta exposició és d'art romànic, amb obres de caire religiós, són pintures de Sant Climent de Taüll.


Ens van fer una visita, ensenyant-nos com ho farien amb nens d'infantil. Va utilitzar una titella, treballada prèviament a classe, que feia de guia durant l'exposició, amb una música que també akudava a seguir el fil de la visita.
Pantocràtor: és una obra impactant on Jesús totpoderós apareix en una actitud de beneir al món ( que està en els seus peus ) pels rostres dels quals ( seriós i serè al mateix temps ) denota també la concepció de Déu-jutge de les obres humanes. La disposició del conjunt pictòric en dos franges horitzontals ve a simbolitzar la presència de dos àmbits paral·lels: en el superior es presenta el cel, entorn de crist, en l'inferior se'ns mostra l'església mitjançant les figures de Maria i els Apòstols.



Finalment ens van donar un cd on es mostrava aquest power point:

He penjat el power point d'educART amb l'slide share, he apres a fer-ho a classe de tic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada