dilluns, 30 de novembre de 2009

El seminari al dia

El dia 26 a seminari vam exposar els power points de l'activitat que vam fer per parelles a la setmana d'activitats externes.

Van començar l'Anna i la Soraya que van anar a veure "el llop ha tornat" al caixa fórum.
Van destacar que era una obra de teatre amb música en directe de la companyia "Menchosa teatre", una companyia de Madrid que era el primer cop que actuaven en català.
És una obra per a totes les edats a partir de 3 anys, i comentaven que els nens van aguantar molt bé l'obra.

Després ho van fer la Marta, la Mercè i la Raquel, elles van anar a l'Aquàrium.
A part de veure com un grup de p-5 observava amb atenció tots els animals marins, van poder veure el teatre que els hi fan amb els grups d'educació infantil al final de la visita per recordar el que han anat veient.

L'Albert i l'Elisa van anar al CosmoCaixa a veure "mira com mengen!".
Van acompanyar a un grup de p-5 a fer l'itinerari pel bosc inundat i aprofitaven el moment en que els hi donen el menjar als animals per explicar als nens la forma d'alimentar-se, la classificació dels animals segons el que mengen...als nens els hi va agradar força.

Tot seguit la Georgina i la Mònica van exposar el seu treball que consistia en anar al museu d'història de Catalunya a veure "la polsina viatja pel temps".
Consisteix en una dona disfressada que els hi explica la prehistòria, grècia i roma i els hi va presentant els seus amics amb els nens.
Van dir que és una activitat interessant per nens de 4 anys.

I finalment la Zaida i la Mireia van anar al museu Picasso.
Ens van explicar que el servei educactiu del museu només fa 2 anys que funciona, que les visites són a partir de 4 anys.
El taller per nens de 4 anys és completar la cara de la menina. El taller per p-5 i primer consisteix en dibuixar un vol ple de fruites i depen per quina època pintòrica han visitat ho dibuixen amb un material diferent (ceres, carbonet...)

El power point de la Mariona i meu aquí el podeu veure:

Vaig fer la presentació amb el power point (programa utilitzat a tic) i l'he penjat a l'slide share, lloc web on penjar presentacions, documents... ens ho ha ensenyat el Jordi a classe de tic.


ÀGORA

Un cop finalitzades les presentacions, vam comentar els aspectes comunicatius de la pel·lícula d'Àgora.

Vam parlar del tema de les guerres per culpa de les religions que passaven en el segle IV i encara passen ara, és a dir, que en alguns aspectes no hem canviat tant
.
Vam comentar que o pensaves com ells o no existies, molestaves.
Canviaven molt ràpid la forma de pensar i la seva fe per interès.
La facilitat que tenien a l'hora de fer discursos en públic per mobilitzar masses.
Facilitat de convèncer amb el discurs.
La ment oberta de la Hipàtia, ella deia: "tots som ciutadants i no hi ha d'haver diferències entre nosaltres."
La difícil relació que es pot percebre a la pel·lícula entre la ciència i la religió.
La interpretació que fan de la lectura de Déu.
I altres comentaris de la pel·lícula que a tots en general ens va agradar força.frase: Educar als nostres alumnes a que siguin crítics, amb un criteri propi i ho podem aconseguir, per exemple, amb converses que creem a classe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada