dijous, 5 de novembre del 2009

seminari 29/10/2009

ESCOLTEM ELS SONS

Al final del seminari anterior la Pia ens va demanar que ens fixesim en tots els sorolls que ens envolten des de que sortim de casa fins que arribem a la universitat i els més destacats van ser:

- La mancança del soroll d'ocells a Barcelona.
- El motor del cotxe.
- El vent xocant contra la finestra del cotxe.
- Les passes i els badalls de la gent.

L'exercici ens va servir per donar-nos compte que senti una quantitat de sorolls cada dia i molts d'ells no els notem perquè estem contaminats acústicament.

Després vam estar comentant articles de revistes educatives que va portar cadascú de nosaltres.

La Marta Fernández va comentar un article de la revista Estris que es titulava canvis i noves estructures. Tractava de la compaginació dels pares de la vida laboral amb la vida familiar i de com això tenia a veure amb el fracàs escolar.

Després la Raquel va parlar de l'article primers passos a l'espai nadó de la revista guix infantil. L'article explicava que és un espai nadó: lloc on van els pares amb els fills i els ensenyen tècniques d'aprenentatge.

Tot seguit la Georgina va exposar un article que va trobar a la revista infància titulat petons i abraçades. Deia que els nens tenen una forma d'expressar-se per demostrar el que els agrada (fent petons) i el que no els agrada (fent mossegades) i que nosaltres com a educadors ens hem de fixar en què fan els nens i sobretot preguntar-nos perquè ho fan.

La Soraya Corpas va parlar de l'article El problema no es el ràtio sinó la falta d'auxiliars de la revista en acción infantil.
Realment l'article no feia referència al títol, era una entrevista al títol sinó que era una entrevista al president de l'associació mundial d'educadors infantils.

Després l'Elisa va parlar de l'article conversar amb els infants de la revista guix infantil, la mateixa que la Raquel. Vam treure la conclusió que la comunicació és fonamental per ser mestre/a.

Finalment la Mercè ens va brindar un article molt interessant de la revista guix infantil de l'any 2008 núm.41. No us explico de què parla perquè a mi em va encantar el tema, a part que conec l'escola de la que parla, i m'agradaria que us la llegíssiu.

reflexió: Hem de reinventar una vida on es treballi menys hores i siguin més productives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada