dissabte, 19 de desembre del 2009

treball territori

L'Anna ens va demanar que féssim un treball de territori, en e qual el Jordi puntuarà el power point. L'Hèlia i jo vam decidir fer-lo del pont del diable de Martorell. Aquí teniu el resultat, espero que us agradi, val a dir que falta el so on us explicàvem la llegenda i per això us l'explico escrita:


Explica la llegenda que una vella passava cada tarda pel pont per portar aigua d'una font que hi havia a l'altra banda del riu Llobregat. Un dia el riu es va desbordar i s'endugué el pont, i la pobre vella es va quedar sense el seu habitual passeig i sense aigua.

Aquella nit, el diable es va aparèixer a la vella i li va proposar reconstruir el pont, amb la condició d'emportar-se el cos i l'ànima del primer que passés. La vella va acceptar, i el diable va començar a treballar fort per acabar el pont abans que sortís el sol.

A l'endemà, quan la vella anava a passar, el pont ja estava acabat. Però la dona, abans de passar va deixar anar un gat per que passés davant d'ella. Així el diable es va emportar al gat, en cos i ànima, i va deixar tranquil.la a la vella, que va seguir com cada dia anant a la font, feliç per haver tornat el pont a la població. Des de llavors al pont se'l coneix com EL PONT DEL DIABLE.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada